Grøn profil

Vores grønne profil – og vores tilgang til en grøn profil

Hvad er vores grønne profil?

Vi arbejder på at kunne rådgive vores kunder så godt som muligt, og vi stræber efter ikke bare at give kunden ret. Vi stiller spørgsmål til relevante løsninger og materialer. Vi tror på at ved at stille de skarpe spørgsmål og ved at vende alternative løsninger, så ender vi i sidste ende med den bedste løsning.

ISO14001

Vi arbejder på at blive certificerede i løbet af 2022, og vi har lige gennemgået et forløb i cirkulær grøn omstilling.

Storformat print
Vores storformat produktion er certificeret efter – UL 2818 – 2013 Gold Standard for Chemical Emissions for Building Materials, Finishes and Furnishings.

Farveprint
I vores farveprint er alt papir FSC- eller Svanemærket, og vi stræber efter at finde de mest genbrugsvenlige produkter til vores produktion, hvor det er muligt.

Udstillingssystemer
Har du tænkt over, hvor tit du har købt et udstillingssystem, og hvor lidt det er blevet brugt, inden det er blevet smidt ud, og et nyt udstillingssystem bliver indkøbt igen? Vi har nogle systemer, som vi har valgt at kalde grønne udstillingssystemer, da ALT kan skiftes ud, hvis det går i stykker, eller noget er blevet væk. Ved at alt kan skiftes, så giver det systemet en lang livscyklus, og dermed sparer vi på ressourcerne uden at gå på kompromis med kvalitet eller udseende.

Vores produkter
Vi har selv valgt at stille krav til vores producenter og kræver at få dokumentation for, hvordan deres produkter er produceret. Vi arbejder også pt. på at kunne give et CO2 forbrug på, hvad vores plader har kostet at lave. Det vil sige, at vi allerede i tilbudsfasen kan fortælle, hvilket produkt, der vil kunne opfylde kundens krav og samtidigt give det mindste CO2 aftryk uden at gå på kompromis med opgaven eller kvaliteten.

Det er en jungle derude …

Mange produkter påstår at være grønne, men skraber man lidt i overfladen, så er det ikke altid helt korrekt. Mange bruger også træplader, så det ser ”grønt” ud, men sandheden er, at det er det ikke. Mange træplader er limet sammen og derfor ikke mulige at genbruge – hvor er lige det grønne i det? Derfor er det også så vigtigt at tale sammen og fortælle kunden, hvad der er muligt, og hvad der kræves af os og kunden for at vores produkt holder hele vejen til genbrugsstationen.

Men nu skal det hele jo ikke være så sort😊 For vi har mange andre produkter, som opfylder de krav, vi selv stiller.

  • Vores akrylplader er lavet af genbrugsakryl.
  • Vores papplader er lavet af genbrugspap.
  • Reboard kan genbruges op til 6 gange, hvis det indsamles og sendes til genbrug.
  • PVC-plader har et grimt image, men det har faktisk et meget lavt CO2 forbrug i produktionen, og vi arbejder på at alt vores spild og evt. jeres brugte plader bliver sendt til genbrug.
  • Vi har flere forskellige folier som er PVC frie.
  • ALLE vores overskudsmaterialer bliver sendt til genbrug.
  • Vores kemi er absolut i den lave ende, og ALT kemi bliver sendt til de korrekte myndigheder til genanvendelse eller destruering.

Vi er først lige startet på denne lange, spændende og til dels udfordrende rejse. Vi ønsker at tage jer med på denne tur og forbedre branchen, produkterne og miljøet ved konstant at udforske, ændre og forbedre forudsætningerne. Kan vi gøre det alene? Nej, men det ønsker vi heller ikke – vi ønsker at gøre det sammen med jer!